Cara-cara scan signal MYTV @ myfreeview. Hanya guna antenna JP-5E.

Cara-cara scan signal MYTV @ myfreeview. Hanya guna antenna JP-5E.

Cara-cara utk scan manual dan untuk tingkatkan signal Mytv @ myfreeview.

Dekoder ini perlu disambungkan ke antenna DIGITAL JP-5E untuk mendapatkan signal drp pemancar.

Untuk maklumat lanjut dan juga pembelian antenna, sila klik pada link Lazada di bawah.

https://goo.gl/JDswd6



24 Comments

  1. saya guna smart tv n anthena bangunan rumah jenis apartment..tak dapat siaran utk digital tv malaysia tetapi dapat digital tv bagi singapura..apa masalah nya ye tuan?macam mana cara nak dapatkan siaran digital malaysia?

  2. Thanks Nuha Kreatif. Dengan menggunakan manual search & tahu berapa frekuensi channel tempat sy, sy dah boleh menikmati siaran freeview semula. Hehe. Sblum ni sy guna auto search. Kadang2 dpt, kadang tak. Tp byk tak dpt. Haha

  3. Tuan. Saya punya frequency berapa teluk intan Perak. Call mytv cakap 666. Tapi dah masuk tetap 0 strength dengan quality.antena tulang ikan atas bumbung dah pusing2 tak dapat jugak. Mohon pencerahan tolong2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.